Despre Maramureș

Bun venit în inima Maramureșului, un tărâm bogat în tradiții, cultură și frumusețe naturală! Situat în nordul României, Maramureșul este o regiune plină de farmec și autenticitate. Aici, istoria se rescrie în fiecare zi prin bisericile din lemn ce veghează comunitățile de secole și sunt recunoscute de UNESCO ca parte a patrimoniului umanitar. Cimitirul Vesel de la Săpânța dezvăluie cu umor și culoare filozofia localnicilor despre viață și moarte, în timp ce Mocănița, ultima cale ferată forestieră cu abur din Europa, oferă călătorii pitorești prin peisajele virgine ale Carpaților.

Tradițiile vii sunt coloana vertebrală a culturii maramureșene. Fie că participi la un festival tradițional sau vizitezi un atelier de meșteșugărit, vei avea ocazia să te conectezi la modul de viață autentic și să înveți secretele meșteșugurilor străvechi. Traseele de drumeție îți vor dezvălui natura neatinsă, de la văi adânci la păduri seculare și vârfuri montane de unde priveliștile sunt de neuitat.

Pentru vizitatorii în căutare de informații practice, Maramureșul este accesibil pe tot parcursul anului, fiecare sezon oferind o paletă diferită de experiențe și peisaje. Cazarea variază de la pensiuni tradiționale la hoteluri moderne, toate gata să-ți ofere ospitalitatea legendară a locului.

Descoperă Maramureșul – o regiune unde fiecare zi este o aventură, fiecare tradiție o poveste, și fiecare peisaj o capodoperă. Te așteptăm să explorezi bogăția și frumusețea acestei părți unice a României.